Opintopalvelut 

Opintopalveluiden tehtävänä on vastata yliopiston opintohallinnon palveluista ja tuesta, tuottaa opiskelijoille ja henkilökunnalle tieto- ja viestintätekniikan sekä yliopistopedagogiikan ja opiskelutaitojen koulutusta, koordinoida kansainvälistä liikkuvuutta, sekä ura- ja ohjauspalveluita.  Yksikkö tarjoaa opiskelijoiden ohjauksen ja neuvonnan lisäksi opetuksen ja tutkimuksen tukipalveluja sekä tietoteknisiä tukipalveluja yhteistyössä tietotekniikkapalvelujen kanssa.

Opintopalvelut palvelee hakijoita, opiskelijoita, henkilökuntaa ja opetusta antavia yksiköitä sekä yhteistyökumppaneita.

Opintopalvelut jakaantuvat kaikille yhteisesti tarjolla oleviin palveluihin ja yksiköille tarjottaviin lähipalveluihin.

Yksiköille tarjolla olevat lähipalvelut muodostuvat tiedekuntien ja opetusta antavien yksiköiden opintojen ja opetuksen järjestämisen sekä kehittämisen tuesta. Kaikille yhteiset palvelut ja lähipalvelut toimivat keskenään saumattomasti ja toimintoja kehitetään yhteistyössä.

Kaikille yhteisiä palveluitamme ovat:

Opintopalvelujen tarjoamat palvelut ja yleiset opiskelua koskevat ohjeet opiskelijoille ovat opiskelijoiden Kamussa, Opiskelijan käsikirjassa. Ohjeet hakijoille ovat Hae opiskelijaksi -sivuilla.

Aukiolot

HUOM! Koronatilanteen vuoksi palvelemme toistaiseksi vain puhelimitse ja sähköpostitse. Asiakaspalvelupisteemme ovat siis suljettuina.

Opintohallinnon palvelut on avoinna ma-pe 12-15 (poikkeuksena 1.6.-31.7. avoinna ma-pe 12-14 sekä 1.8.-13.9. avoinna ma-pe 10-15).

Hakijapalvelut ja kansainväliset liikkuvuuspalvelut ovat avoinna ma-pe 10-15 (1.6.-31.7. ma-pe klo 10-14). Opparin ja Oppituvan aukiolot sekä poikkeusaukiolot on ilmoitettu tämän sivun Aukioajat-laatikossa.

Muissa palveluissa ei ole erillistä aukioloaikaa vaan voit ottaa yhteyttä suoraan palvelun henkilökuntaan (yhteystiedot löytyvät vasemman reunan valikosta).

Opintopalvelujen toimiston ovi Aurorassa Joensuun kampuksella on avoinna ma-pe 10-15.

Palvelunumerot

Puhelinpalveluaika on ma-pe 10-15.

Opiskeluun liittyvän yleisneuvonnan palvelunumero on 029 445 8900

  • yliopistoon ilmoittautuminen, opinto-oikeudet, opiskelijatodistukset, opintosuoritusotteet, opiskelijarekisteriasiat

Hakijapalvelujen palvelunumero on 029 445 8990

  • opiskelijaksi hakeminen, hakukelpoisuus, hakulomakkeet, hakemusten liitteet, valintaperusteet, valintakokeet, pisteytykset, yhden opiskelupaikan periaate, valintakokeiden erityisjärjestelyt

Osoitteet

Opintopalvelut, Joensuun kampus

käyntiosoite: Yliopistokatu 2, Aurora-rakennus
postiosoite: PL 111, 80101 Joensuu

Opintopalvelut, Kuopion kampus

käyntiosoite: Yliopistonranta 1 C, Canthia -rakennus, 2. krs (Oppari)
postiosoite: PL 1627, 70211 Kuopio

Aukioloajat

HUOM! Itä-Suomen yliopiston tilat on suljettu poikkeustilan ajaksi. Katso lisätietoja sivuilta https://www.uef.fi/fi/koronavirus ja https://kamu.uef.fi/student-book/koronavirus/

Opintohallinnon palvelutiski
(Joensuussa Aurora A, 1 krs., Kuopiossa Canthia, 2. krs.)
ma-pe 12-15

Poikkeusaukiolot: Opintopalvelujen asiakaspalvelutiskin poikkeusaukioloajat ovat Kamussa: https://kamu.uef.fi/poikkeusaukiolot-opintopalveluissa/

Oppari
(Joensuussa Carelia, 1 krs., Kuopiossa Canthia, 2 krs.)

Joensuu:
ma-pe 9-18, la 10-14

Poikkeusaukiolot: Joensuun Opparissa noudatetaan kirjaston poikkeusaukioloaikoja

Kuopio:
ma-pe 8-19, la 9.30-14

Poikkeusaukiolot: Kuopion Opparin poikkeusaukioloajat ovat Kamussa: kamu.uef.fi/opkirja/opparin-poikkeusaukioloajat/

Oppitupa
(Joensuussa Aurora 2. krs., AU 271-272, Kuopiossa Canthia, 2. krs., huone 2306)

ma-pe 9-15

Poikkeusaukiolot: