Esittely

Itä-Suomen yliopisto yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Olemme rajoja rikkova ja kansainvälisesti tunnettu tieteen moniottelija.

Tutkimuksemme on useilla aloilla maailman kärkeä. Monialaisena yliopistona koulutamme osaajia yhteiskunnan eri sektoreille. Haemme ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen avulla. Yhteistyökumppaniemme kanssa tuotamme uutta tietoa, osaamista ja innovaatioita.

Itä-Suomen yliopistossa tehtävä tutkimus on kansainvälisesti korkeatasoista ja vaikuttavaa. Painotamme tieteidenvälisyyttä. Olemme tunnistaneet neljä globaalia haastetta, joihin haemme ratkaisuja tieteidenvälisen tutkimuksen ja koulutuksen avulla. Tutkimushaasteina ovat Ikääntyminen, elintavat ja terveys, Oppiminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa, Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat sekä Ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys.

Monialainen yliopistomme tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.

Itä-Suomen yliopistossa opiskelijat, laadukkaat oppimisprosessit ja opiskeluhyvinvointi ovat etusijalla. Tavoitteenamme on Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö vuoteen 2020 mennessä. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Meillä on laajat kansainväliset suhteet ja verkostot. Tutkija-, opettaja- ja opiskelijavaihto on vilkasta. Kahdenvälisiä yhteistyösopimuksia on solmittu noin 100 ulkomaisen yliopiston kanssa.

Yliopistomme tunnetaan aloitteellisena yhteistyökumppanina ja vaikuttavana yhteiskunnallisena keskustelijana. Yhteistyö tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän kanssa on tiivistä. Olemme avoimien innovaatioekosysteemien rakentaja ja edistämme yritystoiminnan syntymistä erityisesti Itä-Suomessa. Tutkijamme tuottavat yhteiskunnallisessa päätöksenteossa tarvittavaa tietoa ja ovat mukana eri alojen työryhmissä.

Tavoitteenamme on sijoittua maailman 200 parhaan tutkimusyliopiston joukkoon ja vahvoilla tutkimusaloilla 50 parhaan joukkoon.

Kampuksemme sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa. Opiskelijoita on noin 15 500, ja työllistämme 2 500 henkeä. Itä-Suomen yliopisto on savuton opiskelu- ja työpaikka.