Turvallisuus UEFissa

Yliopistomme tavoitteena on olla terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva opiskelu- ja työyhteisö. Hyvinvointi rakentuu turvallisuuden pohjalle.

Turvallisuus Itä-Suomen yliopistossa tarkoittaa olotilaa, jossa mahdollisiin turvallisuusuhkiin pyritään varautumaan ja niitä ennakoimaan ja jossa yliopistoyhteisön jäsenet voivat toimia ilman huolta ja pelkoa.

Turvallisuustyön lähtökohtana on yhteistyö. Yliopiston turvallisuus rakentuu useiden toimijoiden yhteistyön tuloksena. Koordinointivastuu on yliopistolla.  Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten sekä muiden oppilaitosten kanssa.

Pyrimme varmistamaan henkilökuntamme, opiskelijoidemme ja vierailijoidemme turvallisuuden yliopistossamme. Mikäli havaitset onnettomuus-, vaara- tai kriisitilanteen, raportoithan asiasta, jotta voimme kehittää yhteisöämme yhä turvallisemmaksi.

Ilmoita turvallisuushavainnosta

Molemmilla kampuksilla on kampuskriisiryhmät (vaatii kirjautumisen), jotka koordinoivat turvallisuuteen liittyvää yhteistoimintaa ja tilanteen mukaan organisoivat apua ja tukea. Ne huolehtivat kriisitilanteissa henkisestä huollosta ja kriisien jälkihoidosta. Yliopistolaisten käyttöön on julkaistu turvallisuusoppaat ja -ohjeita intranet HEIMOssa. Tutustuthan niihin jo etukäteen, sillä vaara- tai uhkatilanteessa sitä ei useinkaan enää ehdi tehdä.

Yleinen hätänumero: 112

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Hätäkeskuslaitos

Kodin turvaopas

Poliisi

Lisäksi opiskelijan arki ja hyvinvointi -sivulle Kamuun on koottu lisää hyödyllisiä linkkejä ja auttavia tahoja.